ABOUT

Μοτοσικλετιστές εναντίων της παιδικής κακοποίησης

Σπάστε τις αλυσίδες την κακοποίησης

Αποστολή

Ανακοίνωση της αποστολής της B.A.C.A

Η Διεθνής οργάνωση Μοτοσικλετιστών εναντίων της παιδικής κακοποίησης, υπάρχει με την πρόθεση να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα κακοποιημένα παιδιά. Είμαστε ένα σώμα μοτοσικλετιστών για να ενδυναμώσουμε τα παιδιά να μη νοιώθουν φόβο για τον κόσμο στον οποίο ζούνε.

Στεκόμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους τραυματισμένους φίλους μας με τη συμμετοχή τους σε μια ενωμένη οργάνωση. Δουλεύουμε σε συνδυασμό με τις τοπικές και κρατικές αρχές οι οποίες είναι ήδη σε θέση να προστατέψουν παιδιά.

Έχουμε αποφασίσει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσους εμπλέκονται με την παιδική κακοποίηση, ότι το παιδί αυτό είναι κομμάτι της οργάνωσης μας και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σωματική και συναισθηματική στήριξη σε αυτά με το που θα υπαχθούν στην οργάνωση και με τη φυσική μας παρουσία.

Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε ασπίδα γι’ αυτά τα παιδιά από περαιτέρω κακοποίηση.

Δεν εγκρίνουμε την χρήση βίας ή σωματικής βίας με οποιοδήποτε τρόπο, ωστόσο, αν οι περιστάσεις προκύψουν και είμαστε το μόνο εμπόδιο που εμποδίζει ένα παιδί από περαιτέρω κακοποίηση, είμαστε έτοιμοι να είμαστε αυτό το εμπόδιο.

Πως δουλεύει η B.A.C.A.

Η διεθνής b.a.c.a είναι οργανωμένη με μία κεντρική επαφή (άτομο) που λαμβάνει όλα τα τηλεφωνήματα από υπηρεσίες και ιδιώτες.

Μια αναγνωρισμένη και εξουσιοδοτημένη αρχή με την οποία το παιδί είχε επαφή βεβαιώνει ότι το παιδί βρίσκεται ακόμη σε φοβισμένο περιβάλλον. Ο αντιπρόσωπος του οργανισμού επικοινωνεί με την B.A.C.A. ή παραπέμπει το άτομο στην επαφή της B.A.C.A. και το όνομα και η διεύθυνση του παιδιού δίνονται στη B.A.C.A./στο σύνδεσμο του παιδιού (Child Liaison).

Ο σύνδεσμος του παιδιού επιβεβαιώνει ότι η υπόθεση έχει αναφερθεί και οι αρχές έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια και η υπόθεση ακολουθεί τη νομική οδό.

Ο σύνδεσμος επικοινωνεί με την οικογένεια και αρχικά οργανώνεται μία βόλτα για να γνωρίσουμε το παιδί στο χώρο του ή σε οποιαδήποτε τοποθεσία το παιδί νοιώθει άνετα.

Τα B.A.C.A. chapters οδηγούν να γνωρίσουν το παιδί και του δίνεται ένα γιλέκο με το σήμα ραμμένο στην πλάτη.

Το παιδί είναι ελεύθερο να αποφασίσει εάν θα φορέσει ή όχι το γιλέκο και στηρίζουμε την απόφασή του. Δίνουμε επίσης στο παιδί αυτοκόλλητα και άλλα δώρα που τα προσφέρει το κοινό. Αυτή η επίσκεψη κρατά περίπου μισή ώρα.

Στην αρχική αυτή επίσκεψη, δίνεται στο παιδί το όνομα και το τηλέφωνο από δύο B.A.C.A μέλη τα οποία είναι πιο κοντά του γεωγραφικά και οι οποίοι γίνονται στη συνέχεια οι επαφές του παιδιού.

Πριν γίνει κάποιος προσωπική επαφή για το παιδί, θα πρέπει να έχει ελεγχθεί το ιστορικό τους, να οδηγούν με το chapter το λιγότερο για ένα χρόνο, και να έχουν πάρει ειδικές οδηγίες από τον ιατρό ψυχικής υγείας ή κοινωνικό λειτουργό.

Οποιαδήποτε ώρα το παιδί νοιώθει φοβισμένο και χοιώθει ότι θέλει την παρουσία της νέας του οικογένειας των B.A.C.A., το παιδί μπορεί να τηλεφωνήσει στους μοτοσικλετιστές να πάνε στο σπίτι του ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είναι ασφαλή και προστατευμένο.

Τα μέλη της B.A.C.A. και οι supporters υποστηρίζουν τα παιδιά με:

Παρέχοντας συνοδεία εάν αυτά νοιώθουν φοβισμένα στη γειτονιά τους.

Οδηγούν στο σπίτι τους ή όπου βρίσκονται

Στηρίζουν τα παιδιά στο δικαστήριο και στις ακροάσεις

Παρακολουθούν τις συνεντεύξεις τους

Μένουνε με τα παιδιά εάν αυτά είναι μόνα και φοβισμένα

Τα μέλη της B.A.C.A δεν πηγαίνουν ποτέ μόνα τους στο σπίτι του παιδιού και ποτέ εάν δεν έχουν πάρει έγκριση από τους γονείς.

Η αποστολή μας δεν είναι να ασχολούμαστε μόνιμα με την ενδυνάμωση των παιδιών. Η αποστολή μας είναι να βοηθά τα παιδιά και τις οικογένειές τους να καταλάβουν πόσο δυνατοί μπορεί να είναι. Η παρουσία μας είναι διαθέσιμη όσο το παιδί τη χρειάζεται.

Η B.A.C.A επίσης έχει κι άλλες δράσεις για τα παιδιά όπως τα πάρτι και τα μπάρμπεκιου

Level 1 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Τα επίπεδα παρέμβασης γίνονται σύμφωνα με τους νόμους της κάθε χώρας.

Θα οργανωθεί μια βόλτα από τον οργανισμό με όλους τους B.A.C.A μέλη ενωμένους , όσους μπορούν να παραβρεθούν . Θα οδηγήσουμε ως ομάδα μέχρι το σπίτι του παιδιού όπου οι γονείς ή οι προστάτες τους θα μας βοηθήσουν να δώσουμε ένα σήμα, ένα αυτοκόλλητο στο παιδί και να βγει μια φωτογραφία με την νέα του οικογένεια. Εάν το παιδί είναι φοβισμένο, αισιοδοξούμε να χρησιμοποιήσει την φωτογραφία σαν ένα εφόδιο περνώντας το μήνυμα « Δεν είμαι μόνος, και δεν θέλεις να τα βάλεις με την οικογένεια μου»

Level 2 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Τα επίπεδα παρέμβασης γίνονται σύμφωνα με τους νόμους της κάθε χώρας.

Εάν το πρώτο επίπεδο δεν αρκεί για να αποτρέψει περαιτέρω κακοποίηση ή παρενόχληση, αρκετά μέλη θα αποσταλούν για περαιτέρω έκθεση. Αυτή η ομάδα της B.A.C.A. θα δημιουργήσουν παρουσία στο σπίτι του παιδιού, ορατή σε στιγμές που η οικογένεια μπορεί να είναι η πιο ευάλωτη. Σκοπός της παρουσίας της B.A.C.A. είναι να αποτρέψει περαιτέρω κακοποιήσεις και να προστατεύσει τα παιδιά και την οικογένεια, εάν είναι απαραίτητο.

Οι εμφανίσεις μας στο Δικαστήριο

Παρευρισκόμαστε στο δικαστήριο με τους τραυματίες φίλους μας. Ο μοναδικός σκοπός της φυσικής παρουσίας μας είναι να βοηθήσουμε το παιδί να είναι λιγότερο εκφοβισμένο και φοβισμένο και στη συνέχεια να δώσει μια ακριβή μαρτυρία σχετικά με την κακοποίηση του. Εάν το παιδί ζητήσει την παρουσία μας στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο γονέας ή ο κηδεμόνας για το παιδί πρέπει να υποβάλει αίτηση στον δικηγόρο του παιδιού, ο οποίος στη συνέχεια θα παρέμβει για λογαριασμό του παιδιού στον προεδρεύοντα δικαστή. Απολύτως καμία σωματική αντιπαράθεση του δράστη δεν θα γίνει ανεκτή από την B.A.C.A. και οποιοσδήποτε ενεργεί με τέτοιο τρόπο θα ενεργεί εκτός του πεδίου εφαρμογής του B.A.C.A. και θα είναι απόλυτα και αποκλειστικά υπεύθυνος για τις πράξεις του / της. Όταν είναι δυνατόν, οι δύο μοτοσικλετιστές που έχουν ανατεθεί στο παιδί ως πρωταρχικές επαφές του πρέπει να είναι παρόντες. Δεδομένου ότι δεν είναι πάντοτε δυνατόν να είναι παρόντες οι κύριοι μοτοσικλετιστές επαφής, μπορεί να υποβληθεί αναφορά στη γενική συνέλευση για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους. Κατάλογος των ημερομηνιών και των χρόνων θα φυλάσσεται και θα ενημερώνεται στη B.A.C.A., και στην ανοικτή τηλεφωνική γραμμή ανά πάσα στιγμή.

B.A.C.A. Creed

Προσαρμοσμένο από την “Η υποτροφία του αδιάλλακτου”

Είμαι μέλος των μοτοσικλετιστών κατά της παιδικής κακοποίησης. Ο κύβος ερρίφθη. Η απόφαση έχει ληφθεί. Έχω περάσει πέρα από την γραμμή. Δεν θα κοιτάξω πίσω, ούτε θα το αφήσω, ή θα το καθυστερήσω.

Το παρελθόν με έχει προετοιμάσει. Το παρών έχει νόημα και το μέλλον είναι ασφαλές. Έχω τελειώσει με τη φθηνή διαβίωση, τα μικρά σχέδια, τα εξημερωμένα οράματα, τα άχρωμα όνειρα και τους σκοτεινούς στόχους.

Δεν χρειάζομαι πλέον υπεροχή, ευημερία, θέση, προαγωγές, ευλογίες ή δημοτικότητα. Δεν χρειάζεται να είμαι σωστός, ή πρώτος, ή στην κορυφή, ή να αναγνωριστώ, να με επαινέσουν ή να ανταμειφθώ. Ζω με πίστη στα έργα μου, και με την δύναμη που μου δίνουν τα αδέρφια μου. Λατρεύω την υπομονή, ζω με προσευχή και εργάζομαι με δύναμη.

Η μοίρα μου έχει οριστεί, το βάδισμα μου είναι γρήγορο, ο τελικός μου στόχος είναι η ασφάλεια των παιδιών. Ο δρόμος μου είναι στενός , η διαδρομή μου τραχιά και οι σύντροφοί μου έχουν δοκιμαστεί και είναι αληθινοί, ο οδηγός μου είναι αξιόπιστος, η αποστολή μου ξεκάθαρη. Δεν αγοράζομαι, δεν συμβιβάζομαι, απενεργοποιούμε ,απομακρύνομαι , γυρίζω πίσω, περιπλανιέμαι ή καθυστερώ. Δε θα λυγίσω μπροστά στη θυσία, δε θα διστάζω στις αντίξοες συνθήκες, δε θα διαπραγματευτώ με τον εχθρό στοχεύοντας στη δημοφιλία ή στη μετριότητα. Δε θα τα παρατήσω, δε θα σταματήσω πουθενά, μέχρι να πετύχω αυτό που ζητούν τα παιδιά. Θα οδηγώ μέχρι να μην μπορώ και θα εργάζομαι μέχρι ο Θεός να με σταματήσει. Και όταν Αυτός έρθει θα με αναγνωρίσει, θα δει το σήμα της B.A.C.A και θα δει ότι είμαι δικός του.

Είμαι μέλος ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΏΝ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ και αυτή είναι η πίστη μου.

IT Admin Login